Skip to main content

Hej Fonden med Mathias Gidsel, Mie Højlund og Mikkel Hansen i front forlænger samarbejdet med Grundfos Fonden og Spar Nord Fonden med tre år.

Fællesskaber er vigtige i mange af livets facetter, og i Hej Fonden har vi en stor viden om, hvad et velfungerende og trygt fællesskab betyder. Derfor kan vi med stor glæde meddele, at Grundfos Fonden og Spar Nord Fonden fortsat vil være en del af Hej-fællesskabet i tre år endnu.

”Vi er utrolig stolte af at have Spar Nord Fonden og Grundfos Fonden med på vores hold i yderligere tre år. At have opbakning fra to fonde, som gør store indsatser for sociale fællesskaber, betyder meget for vores kamp mod mobning, for ingen kan eller skal stå alene i den kamp”, siger Mikkel Hansen, der er formand i Hej Fonden.

Både Spar Nord Fonden og Grundfos Fonden har doneret et betragteligt beløb til Hej Fonden, og begge fonde sætter en stor ære i at støtte projekter inden for social inklusion, og derfor er det ikke kun i Hej Fonden, at begejstringen for det forlængede samarbejde er stor.

”Vi har forlænget samarbejdet med Hej Fonden, fordi de gør noget, som er meget elementært. De inkluderer børn og unge i fælles leg, hvor det ikke handler om at være bedre end hinanden, men derimod om at være sammen med hinanden”, siger Kim Nøhr Skibsted, der er direktør i Grundfos Fonden.

”Hej Fonden gør et vigtigt stykke arbejde ude i de danske håndboldklubber. Med konkrete redskaber er de med til at styrke fællesskaberne og give børn og unge positive og værdifulde oplevelser af at være en del af en forening. Det er vi glade for at kunne støtte”, siger Michael Slavensky Dahl, der er bestyrelsesformand i Spar Nord Fonden.

Hej Fonden (tidligere MH24 – Mikkel Mod Mobning) blev grundlagt i 2015 og arbejder dagligt for at skabe trygge fællesskaber i håndboldklubber landet over ved at give klubberne nogle nye redskaber til at øge inklusion og det enkelte barns trivsel.

Med Grundfos Fondens og Spar Nord Fondens donationer kan Hej Fonden hjælpe endnu flere børn og unge i håndboldklubberne.

”Det er ingen hemmelighed, at vi har rigtig høje ambitioner i Hej Fonden for at skabe endnu stærkere fællesskaber og trivsel i dansk håndbold. Derfor har donationerne også en kæmpe betydning i forhold til, at vi kan få udbredt budskabet om, at sport altid skal være et frirum uden mobning. Her skal der være plads til at slippe hverdagens bekymringer og bare spille håndbold – og det uanset færdigheder på banen”, siger Mie Højlund.

Donationerne skaber drømme

I kampen mod mobning og bedre trivsel blandt børn og unge i håndboldmiljøet har Hej Fonden søsat forskellige initiativer. På Hej Camps og ved klubbesøg deler Hej Fonden og deres frivillige ud af deres store viden om sammenhold, mobning og trivsel. Samtidig udfører de fællesskabsorienterede øvelser, der tager udgangspunkt i Hej Fondens træningsfilosofi Antibulli Håndbold, der er et antimobberedskab skabt i samarbejde med Mary Fonden.

Hej Fonden har allerede besøgt mere end 60 håndboldklubber i hele landet – og nogle op til flere gange på forskellige årgange – og de nye donationer åbner nye muligheder.

”Grundfos Fondens og Spar Nord Fondens donationer giver os mulighed for at drømme. Vi drømmer om at skabe bedre trivsel hos det enkelte barn. Vi drømmer om, at der bliver færre børn, som stopper til håndbold på grund af mobning. Men vi drømmer også om at udvikle vores initiativer, og det kan vi nu”, siger Mathias Gidsel.

Og Hej Fondens drømme og deres to samarbejdspartneres drømme går heldigvis hånd i hånd.

”Vi drømmer om, at vi kommer eksklusionen til livs. At vi kan give børn og unge mulighed for at opdage, at det med at pege fingre ad hinanden, tale dårligt om hinanden, mobbe hinanden eller ekskludere nogle fra fællesskabet, ikke er særlig fedt. Det er meget federe at være en del af noget og tage imod andre”, siger Kim Nøhr Skibsted, mens hans fondskollega stemmer i:

”Vi vil gerne bidrage til, at mange flere børn får gode oplevelser med håndbold, og at færre føler sig udenfor fællesskabet. Med Hej Fondens initiativer håber vi, at børn og unge får nogle værktøjer til at omgå hinanden på en konstruktiv og positiv måde – også udenfor banen”, siger Michael Slavensky Dahl.

Hej Fonden, Spar Nord Fonden og Grundfos Fonden siger ganske enkelt farvel til mobning og hej til sammenhold.