Skip to main content

Q&A med Mikkel Hansen

 

Mikkel Hansen svarer på spørgsmål, som han har fået stillet af jer på både Facebook og Instagram. God læselyst!

 

Fakta om Mikkel Hansen:

Fødselsdag: 22. oktober 1987 (31 år)

Højde: 196 cm.

Bopæl: Paris

Klubber: Helsingør, Virum-Sorgenfri, GOG Svendborg TGU, FC Barcelona, AG København og Paris Saint-Germain.

Debut på A-landsholdet: 2007

Titler med landsholdet: 1 x OL guld (2016), 1 x VM guld (2019), 2x VM sølv (2011, 2013), 1x EM guld (2012) og 1 x EM sølv (2014).

Tre gange i karrieren er Mikkel Hansen blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller af IHF (2011, 2015 og 2018).

 

Hvad er en god holdkammerat for dig, og er du en god holdkammerat?

For mig er en god holdkammerat en person, der støtter op om sine medspillere i både medgang og modgang. En spiller der forstår, at der er brug for alle på et hold og som er god til at acceptere alles forskelligheder. Jeg synes selv, at jeg er en god holdkammerat, og jeg værdsætter kammeratskaber på et hold ekstremt meget. Det er også det, der gør det sjovt at møde til træning hver dag.

 

Kan du blive irriteret på dine holdkammerater?

Selvfølgelig kan jeg blive irriteret på nogle af mine holdkammerater i ny og næ af forskellige grunde. Det er vel ofte i kampens hede, at der kan opstå lidt irritation, men det er aldrig noget, vi tager med hjem. Jeg ved, at mine holdkammerater stiller krav til mine præstationer og omvendt, så derfor kan en smule irritation være en god ting, fordi de så synes, jeg kan spille bedre, end jeg gør på det pågældende tidspunkt.

 

Har du nogle gode råd til, hvis man gerne vil være lige så god som dig?

Brug en masse timer på at træne og lege med bolden. Dog er mit vigtigste råd, at man skal have det sjovt med at spille håndbold. Det må aldrig blive en belastning, fordi så mister man motivationen.

 

Hvad husker du bedst fra din tid i GOG?

Fællesskabet. Der er en helt specielt ånd i den klub. Man følte sig virkelig som en del af klubben fra første træning, hvilket var en fantastisk følelse.

 

Hvilke redskaber bruger du til at finde motivation, hvis du har haft en dårlig dag?

Jeg hader generelt at tabe, så det kommer helt af sig selv i forhold til håndbold og andre konkurrencer.

 

Hvordan tror du dit liv ville være, hvis du ikke var håndboldspiller?

Aner det ikke. For via mit liv som håndboldspiller har jeg været så heldig at møde en masse spændende mennesker.

 

Hvor ser du dig selv om 10 år?

Det ved jeg ikke helt endnu. Heldigvis er der lang tid til, men nok ikke på håndboldbanen 😉

 

Er der en bestemt grund til, at du altid spiller med pandebånd?

Ja, så jeg kan se noget, når jeg spiller. Jeg har tidligere spillet med elastik, men pandebånd er den perfekte løsning, for at jeg kan se noget på banen. Hvis jeg rendte rundt uden, ville det være en rodet omgang. Et par gange er det blevet slået af i kampen, og det har ikke været godt.

 

Har du overvejet at klippe dig korthåret?

Ikke rigtigt nej. Jeg havde en periode, da jeg spillede i FC Barcelona, hvor jeg var korthåret, men siden har jeg været glad for mine lange lokker.

 

Kan du prøve at sætte nogle ord på at blive far og vinde VM i samme måned.

Det var fuldstændig ubeskriveligt. VM har været en drøm for både mig selv og landsholdet i så mange år, så at blive verdensmestre på hjemmebane i Boxen var helt fantastisk. At jeg så skulle opleve livets største gave ni dage, før slutrunden startede, jamen det er stadig svært at sætte ord på.

 

Har det påvirket dit spil, at du er blevet far?

Det er i hvert fald lettere at parkere de dårlige kampe og komme videre, fordi Eddie Max venter derhjemme, og han er fuldstændig ligeglad med, om jeg har vundet eller tabt en håndboldkamp.

 

Hvilke forventninger har du til din søn? Håber du, at han bliver håndboldspiller?

At han behandler andre mennesker, som han gerne selv vil behandles. I forhold til om jeg håber, at han bliver håndboldspiller, det kommer han til at styre helt selv.

 

Er det svært både at have en familie og en stor håndboldkarriere?

Nej det synes jeg faktisk ikke. Jeg har en forstående kæreste, der er en stor støtte. Vi er gode til at planlægge, så hverdagen hænger sammen for os begge to.

 

Hvad er det sværeste ved at spille mod ens venner fra eksempelvis landsholdet?

At de er dygtige håndboldspillere, da jeg er så heldig at spille på et landshold, som har mange rigtig dygtige spillere.

 

Tager du mere hensyn til de modspillere, du kender rigtig godt personligt, eller ser du dem med “samme øjne” som modspillere, du ikke kender?

Nej, det gør jeg ikke. Jeg tror, at alle har en forståelse for, at når vi møder hinanden på banen, så handler det om at få 2 point med hjem til klubben. Vi kæmper mod hinanden i 2 x 30 minutter, og så kan vi være venner igen bagefter. Dermed ikke sagt, at man ikke kan opføre sig ordentligt overfor hinanden på banen, men vi er modstandere på lige fod som alle andre.

 

Kunne du tænke dig at slutte din karriere i Danmark?

Ikke som det ser ud lige nu, men man ved jo aldrig, hvad der kan ske i fremtiden.

 

Hvordan har du det med at være kendt? 

Det har jeg det egentlig helt okay med. Omvendt er det aldrig noget, jeg som sådan har dyrket, men det er noget, der hører med, når man dyrker sport på højt niveau. Dog har jeg altid haft det sådan, at jeg gerne vil tale om håndbold og mine interesser såsom NBA og kunst i pressen, men at jeg ikke vil tale om mit privatliv.

 

Er det svært at have et privatliv, når der er så mange, der kender dig eller i hvert fald føler, at de kender dig?

Nej, det synes jeg faktisk ikke. Det er jo helt op til mig selv, hvor meget jeg vil dele med folk.

 

Hvordan tackler du presset i forhold til, at du er en af de bedste spillere i verden og de høje forventninger der følger med?

Det er ekstremt motiverende for mig at vide, at andre har høje forventninger til mig. Det må jo betyde, at de synes, jeg er en dygtig spiller, og derfor ser jeg det mere som en positiv ting fremfor en negativ.

 

Jeg har læst, at du var en del lavere, da du var yngre. Hvad trænede du i den periode?

Mange af de samme ting som alle de andre, tror jeg. Dog blev jeg jo nødt til at hoppe højere end de andre, hvis jeg skulle kunne skyde over paraderne. Men det er klart at vokse 18-20 cm, når man er 15-16 år hjælper lidt på det hele. Hele mit liv havde jeg været vant til at være lavere end mange af mine modspillere, og pludselig var jeg faktisk højere end dem.

 

Hvad er det værste, du har smagt fra det franske køkken?

Jeg har ikke rigtigt haft en dårlig oplevelse endnu, men min kammerat fik engang serveret fårehjerne på en klassisk fransk bistro. Det pudsige var dog, at han godt kunne lide det.

 

Hvad ser du som værende den vigtigste del, hvis man skal udvikle sig bedst muligt inden for sin sport: talent eller hårdt arbejde?

Hårdt arbejde. Med hårdt arbejde bliver du også dygtigere og dygtigere med tiden.

 

Har du et held og lykke ritual, inden du går på banen?

Nej, ikke rigtigt. Har prøvet at vende mig af med alle de tossede ritualer og tanker, der følger med, da man til sidst nærmest bliver skør af alle de mærkelige ting, man SKAL igennem inden en kamp.

 

Tænker du over din rolle som rollemodel og hvordan?

Naturligvis. Prøver da så vidt muligt at være et godt eksempel for de yngre mennesker, som ser op til mig.

 

Hvad har været din største oplevelse i dit liv?

Min søns fødsel. By far!

 

Hvor meget usundt må man spise, når man er professionel håndboldspiller?

Kosten er en stor del af at være en professionel atlet. Men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, jeg aldrig spiser usundt eller spiser god mad et sted, hvor sundhed måske ikke lige er i højsædet. Så for mig handler det om at finde balancen, da jeg sætter stor pris på et godt måltid på en god restaurant, men også ved hvor vigtig kosten er i forhold til at performe på højeste niveau hver eneste dag.

 

Er du en dårlig taber? Og hvordan er man en dårlig taber uden at være en dårlig holdkammerat?

Ja, jeg er en ekstremt dårlig taber. Tænker ikke umiddelbart de to ting hænger sammen. Man er jo ikke en dårlig holdkammerat, bare fordi man hader at tabe? Man kan godt være ked af at tabe en kamp, men håndbold er heldigvis en holdsport, hvor man taber sammen og vinder sammen.

 

Hvordan er det at spille på landsholdet, og hvad betyder det for dig?

Det er en kæmpe ære at få lov til at repræsentere sit land. For mig bliver det ikke større!

 

Har du selv har haft mobning inde på livet?

Ja, jeg har befundet mig på begge sider. Det er også derfor mobning er en hjertesag for mig, fordi jeg ved, hvad det gør ved børn og voksne for den sags skyld.

 

Hvad betyder fællesskabet på et hold for dig?

Fællesskabet betyder ekstremt meget. Synes generelt, der har været et godt fællesskab på nærmest alle de hold, jeg har spillet på. Men det betyder da ekstremt meget, at man har det godt med sine holdkammerater, og alle respekterer hinanden og accepterer, at vi er forskellige. Det kan man også tit se på resultaterne, fordi fællesskabet får holdet og en selv gennem dårlige perioder på banen.